Zorgaanbod

Chirurgisch Dagziekenhuis

Op het chirurgisch dagziekenhuis worden patiënten in de loop van de voormiddag opgenomen voor een operatie of behandeling.

Patiënten mogen in de namiddag of vooravond naar huis op voorwaarde dat er geen verdere opname in het ziekenhuis nodig blijkt.

Het chirurgisch dagziekenhuis is elke weekdag open van 7u tot 19u.

 

Contacteer afdeling

Telefoon
Kamernummers
101-105, 116-117

Hoofdverpleegkundige

foto Inge Decock

Mevr. Inge Decock

Hoofdverpleegkundige
Ligging

Het chirurgisch dagziekenhuis bevindt zich op de eerste verdieping in het voorblok. 

plattegrond chirurgisch dagziekenhuis

Op het chirurgisch dagziekenhuis worden zowel patiënten voor chirurgie (abdominale heelkunde, gynaecologie, mond- en kaakheelkunde, neus-, keel- en oorchirurgie, orthopedie, plastische heelkunde, urologie, vasculaire heelkunde) als voor interne geneeskunde (vooral gastro-enterologie) opgenomen.

Tijdens het verblijf op dagziekenhuis wordt een verpleegkundige toegewezen aan elke patiënt. Aan de verpleegpost vind je een toewijzingsbord waarop je per shift ziet welke medewerkers aanwezig zijn op het dagziekenhuis.

Vooraleer de patiënt naar huis mag, komt de behandelende arts langs met eventueel een brief voor de huisarts, voorschriften van medicatie, kine of thuisverpleging. Om het dagziekenhuis te verlaten mag de patiënt de eerste uren na opname niet alleen thuis zijn en mag hij/zij na de verdoving niet zelf met de wagen naar huis rijden.

Brochures van deze dienst