Nieuws

KCE-studie borstkankerzorg

17 maart 2023
deel dit bericht:

Naar aanleiding van de mededeling van minister Frank Vandenbroucke betreffende borstoperaties in ziekenhuizen met een al dan niet erkende borstkliniek, deelt het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem het volgende mee:

  • Ons ziekenhuis beschikt sinds 2015 over een erkende borstkliniek.
  • Het door de overheid bepaalde minimum aantal ingrepen wordt jaarlijks sterk overschreden.
  • Alle artsen-specialisten en ander omkaderend personeel zijn aanwezig om heel het verloop, van diagnosestelling tot nazorg, ook binnen dat specialisme kwalitatief te laten verlopen. 
    Voor de begeleiding van patiënten met borstkanker is volgend team – dat voor permanentie zorgt – beschikbaar: 2 gynaecologen/borstchirurgen, 2 oncologen, 2 borstverpleegkundigen, 2 psychologen, 2 onco-coaches, 1 radioloog met bijzondere expertise in borstpathologie, onco-revalidatie. Daarnaast zijn op de Multidisciplinaire Oncologische Consulten ook steeds een specialist in de nucleaire geneeskunde en een anatoompatholoog van het ziekenhuis aanwezig, naast alle betreffende specialisten van de coördinerende borstkliniek. In het ziekenhuis is ook een plastisch chirurg met ervaring in de verschillende technieken van borstreconstructie.
    De omkadering is dus dezelfde als in coördinerende diensten.

Uit de meest recent beschikbare cijfers waarbij ziekenhuizen vergeleken worden met alle andere ziekenhuizen van het land blijkt dat de tienjaarsoverleving in ons ziekenhuis zich bij de allerhoogste van het land bevindt.


grafiek KCE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

grafiek KCE 2

Patiënten die voor ons ziekenhuis hebben gekozen om zich te laten behandelen hoeven zich aldus zeker niet meer zorgen te maken dan zij die voor een ander ziekenhuis kozen, integendeel.