Ter Bilkhage

Welkom op de website van ons woonzorgcentrum

Activiteiten

Geen geplande activiteiten gevonden. Hieronder worden de meest recente activiteiten weergegeven.
Geen recente activiteiten gevonden.
z m d w d v z
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Bewonersprofiel

In WZC Ter Bilkhage verblijven 25 zorgbehoevende bejaarden (B,C en Cd-profiel), meestal met een ernstige chronische aandoening en blijvend aangewezen op hulp van derden voor activiteiten van het dagelijkse leven. 

Wanneer bejaarden bij ons komen wonen, dan zijn we er ons diep van bewust dat zij heel wat dierbare herinneringen moeten achterlaten. Wij willen dan ook aan elkéén een thuisvervangende leef- en woon-omgeving aanbieden. Een ‘open en warme thuis’ gebouwd op een stevig fundament van eerbied, respect en inzet voor ieder mens.

Verblijf

U mag uw kamer zo huiselijk en knus mogelijk inrichten door o.a. elementen uit uw vertrouwde omgeving aan te brengen. Standaard is er een hoog-laagbed, een zetel, een armleunstoel en een tafel aanwezig. 

Er is tevens een oproepsysteem, waarmee u een verpleegkundige kunt bereiken, een radio, een televisie en een koelkast. Daarnaast is er een sanitaire ruimte voorzien met toilet, handgrepen en lavabo. U beschikt gratis over een televisietoestel met afstandsbediening. Telefoon-aansluiting is mogelijk op uw kamer. De gesprekskosten zijn niet inbegrepen in de dagprijs.

Begeleiding en zorgen

U kan beroep doen op volgende diensten:

Medische begeleiding

Wij hechten veel belang aan de kwaliteit van de verzorging. Deze wordt waargenomen door enerzijds uw huisarts naar keuze en anderzijds door gekwalificeerd personeel dag en nacht. We bieden je zowel medische- als verpleegkundige begeleiding aan.

 

Morele begeleiding

U kan vrij beroep doen op onze pastores Evelien Deketele en Klaas Nollet. Zij komen geregeld langs op de afdeling en zorgen daarnaast ook voor gebed, de maandelijkse liturgische viering ter plaatse, en de sacramentele bediening. Ook de communie kan op de kamer worden ontvangen.

 

Kinesitherapie

De kinesitherapie zorgt op de eerste plaats voor voldoende bewegingstherapie en betracht zoveel mogelijk de resterende, functionele motorische capaciteiten te behouden, te herstellen of te vergroten en dit zowel in functie van de bewoner als van de verpleging.

 

Ergotherapie

De ergotherapeute stimuleert voornamelijk de bewoner tot zelfzorg en zelfredzaamheid. Bovendien zorgt zij vooral voor een huiselijke en gezellige woon- en leefsfeer. Wij bieden de bewoner een waaier van activiteiten aan zowel individueel als in groep.

 

Palliatieve zorgen

We waken over een kwaliteitsvolle zorgverlening voor terminale bewoners. Wij werken ook samen met het palliatief netwerk van onze regio.

Kapper en pedicure

Indien u het wenst kan u naar de kapper gaan of pedicure op de afdeling. Daar zullen ze je met zorg en persoonlijk advies behandelen.

 

Activiteiten

We bieden activiteiten aan zoals krant lezen, kaartnamiddag, turnuurtje, baknamiddag, uitstap of feestnamiddag en aroma-therapie. 

 

Voorzieningen

Men kan gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimten, de badkamer met hoog-laag bad, de cafetaria op het gelijkvloers waar men alleen of in gezelschap kan eten en de kapel.

Kostprijs kamerkeuze

Dagprijs ten laste van de bewoner bedraagt

eenpersoonskamer

€ 57,06

tweepersoonskamer

€ 54,15

Inbegrepen

 • Verpleging en verzorging  
 • Het onderhoud van uw kamer  
 • De (dieet-)maaltijden  
 • Alle incontinentiemateriaal  
 • Drank bij de maaltijden  
 • Verzekering (burgerlijke aansprakelijkheid)

Niet inbegrepen

 • Doktershonoraria  
 • Remgeld geneesmiddelen  
 • Linnenservice door de wasserij  
 • Kapper en pedicure  
 • Dranken buiten de maaltijden  
 • Gesprekskosten van de telefoon

Bezoekuren

Aangezien bezoekers belangrijk zijn, houden wij de bezoekuren zo ruim mogelijk. Je kan ook bezoek ontvangen in de dagzaal of in de cafetaria.

Een uitstap maken met je familie is mogelijk, doch vragen we een personeelslid hiervan te verwittigen.

Bewonersraad

Dit is een bijeenkomst die vier maal per jaar wordt ingepland voor bewoners en/of familieleden.

Waar suggesties, bedenkingen of klachten kunnen geuit worden en waar samen gezocht wordt naar een nog aangenamer en huiselijker leven binnen de gemeenschap.

Bereikbaarheid

Wij bieden gratis parkeermogelijkheid aan (250 plaatsen).
Wij zijn eenvoudig bereikbaar via de autosnelweg vanuit Gent en Kortrijk (E17), afrit Waregem (Afrit nummer 5)

Bereikbaarheid met de bus

Bereikbaarheid met de trein

Contact WZC

Voor meer info contacteer:
Ann Verbauwhede (sociale dienst)
T 056/62.33.83

Hoofdverpleegkundige:
Patricia Verhelle
T 056/62.33.00

terbilkhage@curando.be