achtergrondafbeelding Pastorale dienst

Pastorale dienst

056/62.35.99

Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem werkt vanuit de christelijke inspiratie. Onze pastorale dienst wil vooral aandacht schenken aan de geestelijke begeleiding van onze patiënten, ook in relatie met hun familie. De pastor gaat op zoek naar de helende kracht van zingeving, geloof en spiritualiteit in een ziekteproces. Hij zoekt vanuit zijn identiteit naar een passende manier om onze patiënten bij te staan.

Dit gebeurt door:

  • Samen met de patiënt op zoek te gaan naar een referentiekader waarin de ervaringen met het ziek zijn in het licht van de eigen zinbeleving geplaatst kunnen worden.
  • Kansen te bieden aan het geloofsleven, door gebed, vergeving, viering, ziekenzalving, …
  • Midden het negatieve een hoopvol perspectief te helpen zoeken.

Ligging

pastorale-dienst-ligging

Verdieping -1

  1. Aan het onthaal neem je de lift naar verdieping -1
  2. Neem de eerste gang rechts
  3. Neem de eerste gang links
  4. De pastorale dienst bevindt zich halverwegen deze gang aan de rechterkant

Brochures

Tijdens uw verblijf werd bij u een kiem vastgesteld die een vancomycine resistente enterococcus (VRE) wordt genoemd. De informatie in deze brochure kan de mondelinge uitleg van uw arts en verpleegkundige ondersteunen. Hebt u na het lezen nog vragen?
Dienst Ziekenhuishygiëne en infectiepreventie
Kanker kan uw leven en dat van uw familie danig overhoop gooien. De ziekte brengt meestal heel wat gevoelens naar boven, vereist vaak zware behandelingen en veroorzaakt soms ingrijpende lichamelijke veranderingen. Kortom, het is voor velen een erg belastende en ook ontwrichtende periode.
Dienst Oncologie