VZW voor Kinderen schenkt 5000 euro aan O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem

De kinderafdeling van het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem ontving vandaag een heel mooi geschenk van de VZW voor Kinderen uit Wielsbeke-Waregem. De vzw maakte een bedrag van 5000 euro vrij om de kinderafdeling te ondersteunen. In samenspraak met het ziekenhuis werd gekeken op welke manier deze fondsen het best besteed konden worden. Na goed en constructief overleg werd beslist tot de aankoop van een speciale kinderrolstoel, speciaal voor kinderen gemaakt infuusstandaarden, en speelgoed om kinderen in de opnamekamer af te leiden van alle onderzoeken die dienen te gebeuren.

Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem bedankt de VZW voor Kinderen voor deze gift. Deze investering komt ten goede van alle kinderen die in het ziekenhuis worden opgenomen.

De VZW voor Kinderen

De VZW voor Kinderen werd opgericht eind 2014. Het is een vzw uit Wielsbeke-Waregem. De officiële – statutaire – doelstelling van de vereniging is "het inrichten van sport-, feest- en culturele activiteiten in de meest ruime zin van het woord, ten voordele van zieke en kansarme kinderen en jongeren, hulp aan personen en organisaties die deze problematiek ondersteunen.”
De manier waarop de vzw fondsen verwerft blijkt duidelijk uit de doelstelling en was de voorbije 2 jaar zeer gelijklopend.

Wat betreft het sportieve luik: de VZW voor Kinderen organiseert de wedstrijden van de Rode Duivels op groot scherm, en neemt ieder jaar deel aan de dodentocht te Bornem. Voor de dodentocht worden elk jaar sympathisanten gezocht die de uitdaging aangaan. Ze laten zich door vrienden en kennissen sponsoren per kilometer. De VZW begeleidt hen op de best mogelijke manier van start tot finish. Inschrijven voor dit jaar kan nog steeds, contacteer Yves Vanden Bussche (0496/07.85.27)
Het feestluik: er wordt elk jaar een feest met eten, drinken en een surprise-act georganiseerd. Er wordt ook bekend gemaakt op welke manier de verzamelde fondsen besteed zullen worden. Het jaarfeest gaat in 2017 door op 28 april, in Den Aert in Sint-Baafs-Vijve.
Het culturele luik betreft de organisatie van een comedy-avond. Vorig jaar was het optreden van Joost Van Hyfte een groot succes. Dit jaar ontvangt men op 28 oktober de fantastische Arnout Van den Bossche in OC Leieland te Ooigem.

Een groot deel van de fondsen komt nog uit een andere hoek: sponsors en lokale verenigingen. Deze groep groeit elk jaar, omdat men weet waar de VZW voor staat en dat elke euro goed wordt besteed. De VZW wil de organisatie Heart For Children uit Waregem nog eens heel speciaal bedanken voor de royale gift van 2500 euro die men onlangs mocht ontvangen.

Wat doet de VZW met de verworven fondsen?

De doelstelling van de vzw is redelijk ruim, aangezien men bij de oprichting niet wist of men zich op 1 item rond kinderen zou blijven inzetten, of op diverse doelen. Het eerste jaar werd 100% ingezet op de ziekte mucoviscidose. Alle verzamelde fondsen gingen integraal naar onderzoeken die vooruitgang proberen boeken in de bestrijding van deze – tot nu toe – ongeneeslijke ziekte. Na het eerste werkingsjaar werden 3 onderzoeken gesteund, voor een totaalbedrag van 18000 euro. Ook tijdens het 2de werkingsjaar blijft de focus hoofdzakelijk op het thema muco gericht. Op 28 april zal bekend gemaakt worden welke onderzoeken gesteund zullen worden. Wat wel al verklapt kan worden, is dat het bedrag nog groter zal zijn dan vorig jaar.

Naast de steun aan onderzoek, werd ook ingezet op 3 andere projecten. Een eerste project waar 2500 euro voor uitgetrokken wordt, is het Zorgcentrum Maria Ter Engelen in Klerken, dat instaat voor de opvang en begeleiding van kinderen met een verstandelijke beperking. Een tweede project is de investering van 250 euro voor de aankoop van klein speelgoed voor de kinderafdeling van UZ Gent.
Als derde project wou de vzw in de eigen regio kijken waar zieke kinderen ondersteund konden worden. De beslissing viel op de kinderafdeling van het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Er werd een bedrag van 5000 euro vrijgemaakt en in samenspraak met het ziekenhuis werd gekeken op welke manier deze fondsen het best besteed konden worden, om de kinderafdeling optimaal te ondersteunen. Na een goed en constructief overleg werd gekozen voor de aankoop van een speciale kinderrolstoel en speciaal voor kinderen gemaakt medische statieven. Er werd ook speelgoed aangekocht om kinderen in de opnamekamer wat af te leiden van alle onderzoeken die er dienen te gebeuren. De vzw houdt eraan in deze om Medicura (vestigingen in Kortrijk en Waregem) speciaal te bedanken.