Schenkingen OIGO en Cyclo4Cancer

OIGO en Cylco4Cancer doneren ijskap en informatiekoffers aan OLVW

Op woensdag 7 februari mocht het oncologisch dagziekenhuis giften ontvangen van OIGO en Cyclo4Cancer.

OIGO schenkt hoofdkoeltoestel voor oncologiepatiënten

VZW OIGO (Opgeven Is Geen Optie) werd opgericht eind 2007. Het doel van de vzw is een daadwerkelijke bijdrage leveren in de strijd tegen kanker. Ze focussen zich hierbij op het verbeteren van het comfort van de patiënt.

Voor veel mensen is het verliezen van het haar tijdens de behandeling mentaal zwaar om te dragen, hun zelfbeeld krijgt dan vaak een flinke deuk. Een hoofdkoeltoestel (ook wel ijskap genoemd) voorkomt of beperkt het haarverlies.

In 2014 financierde OIGO de aankoop van een eerste toestel voor onze oncologiepatiënten. We stelden vast dat patiënten hier echt mee geholpen werden. De vraag overschreed al snel de capaciteit van 1 toestel. We zijn dan ook heel dankbaar dat de gift van OIGO ons nu toelaat een tweede – en meteen ook een dubbele - ijskap in te zetten in de zorg voor onze patiënten.

Cyclo4Cancer schenkt informatie- en speelkoffers voor kinderen

Cyclo4Cancer is een vzw die werd opgericht in 2012. De missie van Cyclo4Cancer is de noodzaak van wetenschappelijk kankeronderzoek onder de aandacht te brengen. Ze willen dit onder meer realiseren via het mobiliseren van fietsers en het organiseren van fietsactiviteiten.

Cyclo4Cancer schenkt ons twee informatie- en speelkoffers voor kinderen. De koffers worden gevuld met materiaal voor kinderen: spelmateriaal, maar ook boekjes, speelgoed, een dokterstas… Zo kunnen zij op kindermaat geïnformeerd en betrokken worden bij de behandeling van familie die geconfronteerd wordt met kanker.

Het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem dankt beide organisaties van harte!