Opening zorgmuseum

foto opening zorgmuseum O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem met eerste bezoeker

De voorbije zestig jaar groeide het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem uit van een eenvoudige nieuwbouw aan de Vijfseweg tot een dynamisch regionaal ziekenhuis met 267 bedden. In die periode evolueerde ook de geneeskunde gestaag.

We verzamelden heel wat interessante medische objecten en medische toestellen, en stellen deze graag voor in ons eigen zorgmuseum. In een lokaal in de centrale gang kunnen geïnteresseerde bezoekers zien hoe het vroeger was.

Aan de muur: oude anatomische figuren, foto’s van onze vroegere operatiezalen. Heel wat medische toestellen: van vroege versies van hedendaagse toestellen tot ietwat meer schimmige hocus pocus die ooit geloofd werd.

In de kasten: pacemakers, radiologische lampen, een schedel, allerlei instrumenten die gebruikt worden in verschillende medische disciplines, en nog heel veel meer.

Het zorgmuseum is een initiatief van Richard Neirynck, algemeen directeur, Hugo Vandamme, technisch directeur, en Luc Decock, oud-hoofdverpleegkundige van het operatiekwartier.

Het museum is toegankelijk voor iedereen. Een toelichting op afspraak kan aangevraagd worden, maar het zorgmuseum is ook gedurende de week tijdens enkele vaste momenten te bezoeken. De openingsuren worden nog nader bepaald. Voor een afspraak contacteer je best communicatie@ziekenhuiswaregem.be