Urologie

Dr. Barbara Hermans

Afspraak maken 056/62.35.12

Dr. Barbara Hermans genoot haar opleiding geneeskunde aan de KU Leuven. Ze behaalde haar diploma in 2012, waarna ze specialiseerde gedurende 6 jaar in de urologie. Aansluitend volgde ze een fellowship uro-gynaecologie en neuro-urologie aan het UZ Leuven gedurende 7 maanden.

Sinds 1 juli 2019 werkt ze als urologe in Waregem, waarbij ze zich voornamelijk toespitst op de kinderurologie, neuro-urologie en uro-gynaecologie. Patiënten met neurologische problemen zoals Parkinson, Multiple Sclerose of Alzheimer, hebben vaak urinaire klachten die gespecialiseerd advies van een uroloog vereisen. Hetzelfde geldt voor uro-gynaecologie waarbij de aanpak van de bekkenbodemproblematiek bij de vrouw eveneens een multidisciplinaire benadering vergt.

Bij heelkundige indicaties wordt steeds gekozen voor een minimaal invasieve benadering . Dit kan gebeuren dankzij haar bijkomende ervaring in het UZ Leuven waarbij ze veel ervaring heeft opgedaan in de vaginale chirurgie.

Tot slot heeft ze zich bijkomend nog verder toegespitst op de mannelijke incontinentie. Ondanks alle innovaties van de voorbije jaren met de komst van de robot, is men soms genoodzaakt  niet-zenuwsparend te werk te gaan omwille van oncologische redenen. Bijgevolg kan dit leiden tot urinaire incontinentie bij de man. Artificiële urinaire sfincters of Male Slings bieden hiervoor een oplossing.

Consultaties Enkel op afspraak

?Deze zorgverleners aanvaarden het akkoord met de ziekenfondsen. Zij rekenen de officiële tarieven aan. Geconventioneerd

? Deze zorgverleners aanvaarden het akkoord met de ziekenfondsen niet en bepalen vrij hun honorarium, weliswaar binnen de grenzen die binnen het ziekenhuis zijn afgesproken. Niet geconventioneerd

MA DI WO DO VR ZA
08:30 - 12:30
niet geconventioneerd
08:30 - 12:30
niet geconventioneerd
08:30 - 12:30
niet geconventioneerd

08:30 - 12:30
niet geconventioneerd

14:00 - 18:00
niet geconventioneerd

14:00 - 18:00
niet geconventioneerd

14:00 - 18:00
niet geconventioneerd

Dr. Hermans consulteert tweewekelijks op maandag.